Warning: Undefined variable $gradient in /storage/content/63/174163/hallevikslagret.se/public_html/wp-content/plugins/ultimate-addons-for-gutenberg/includes/blocks/section/frontend.css.php on line 176 Alliansföreningen Blekinges Hälleviksläger – Hällevikslägret

OM ALLIANSFÖRENINGEN

Alliansföreningen Blekinges Hälleviksläger

ALLIANSFÖRENINGEN BLEKINGES HÄLLEVIKSLÄGER

Om Föreningen
Hällevikslägret grundades 1928 av Fritz Sjöberg. Syftet var och har alltid varit att ge barn meningsfulla, innehållsrika och nyttiga sommarveckor på en trivsam lägerplats med bad, sol, friluftsliv, i kombination med enkel gymnastik, lekar och idrott. En lägerverksamhet startades, genom Blekinge Gymnastikförbud där Fritz Sjöberg var ordförande. Hällevikslägret är dels ett barnläger (som Skönabäcks GF anordnar varje år) samt benämningen på själva platsen och lägerområdet, som idag ägs och förvaltas av alliansföreningen Blekinges Hälleviksläger.

Blekinges Gymnastikförbund sammanslogs 2010 med Smålands Gymnastikförbund och då bildades Gymnastikförbundet Sydost. Vid denna sammanslagning skapades Alliansföreningen Blekinges Hälleviksläger, bestående av de ursprungliga gymnastikföreningarna från Blekinge.  Idag är det 11 föreningar som valt att vara kvar i alliansföreningen och det är dessa som är ägare och förvaltare av anläggningen och marken.

Sedan 1928 har lägerverksamheten växt och allt fler och bättre byggnader har uppförts. Anläggningen hyrs ut vår, sommar och höst när inte det ursprungliga barnlägret pågår. Framförallt är det lägerskolor och andra idrotts- och gymnastikföreningar som hyr, men även privatpersoner när möjlighet finns.

Medlemsföreningarna i Alliansföreningen Blekinges Hälleviksläger är:
AIF / GK Asarumsgymnasterna
Karlskrona GF
Karlshamns GF
Olofströmsgymnasterna
Ronnebyflickorna
Rosenholmsgymnasterna
Rödebygymnasterna
Skönabäcks GF
Sölvesborsgymnasterna
Nättraby AIF

Styrelse:
Ulf Sjöberg (ordförande), Anna-Kerstin Håkansson (sekreterare), Johan Milton, Anna Lindh, Åsa Hansén, Magnus Milton, Torulf Sjöberg, Carl Sjöberg, Hanna Wåhlin, Bengt Arne Lennartsson

Revisorer
Karin Tell-Dennergård, Jacob Lennartsson (revisorsuppleant)

Valberedning:
Patrick Eneström, Claes Wiberg, Elfrida Klacka

Firmatecknare:
Bengt-Arne Lennartsson, Ulf Sjöberg, Torulf Sjöberg

Bankgiro:
5146-6167

Organisationsnummer:
836200-4817