LÄGERBARN PÅ HÄLLEVIKSLÄGRET

Hur är det att vara lägerbarn, och vem kan bli det?

Sedan 1928 har lägerområdet i Hällevik, i västra Blekinge, fyllts med lägerbarn under några fantastiska sommarveckor. Under sommarsolen lär 300 barn känna varandra och får uppleva bad, lek och nya erfarenheter tillsammans.

Vad händer under lägertiden?

Skönabäcks GFs Hälleviksläger börjar på lördagen efter midsommarhelgen och pågår i två veckor.

Det är inget elitläger för gymnaster. Målsättningen är i huvudsak social – en stor grupp barn och vuxna (ledare och funktionärer) skall i ett par veckor lära känna varandra och få leva lite mindre ”digitalt” under en tid.

Hällevikslägret

Nya vänner

Hällevikslägret

Bo tillsammans!

Vi prövar lite enkel och rolig gymnastik, spelar fotboll, leker och badar. Den som är gymnastikintresserad kan frivilligt deltaga i särskilda träningsgrupper som övar gymnastik, trampett, trampolin och danser.

Tiden på lägret handlar inte bara om att röra på sig för att träna kroppen. Mycket av dagarna fylls av kreativa aktiviteter. Vi skapar och bygger, målar och löser problem tillsammans och lär oss sånger som vi sjunger tillsammans.

Lägret har, sedan många år, en egen lägerorkester och sång och musik är ett av de mest uppskattade inslagen på lägret.

Som barn, bor du i en av de 9 logarna, tillsammans med ungefär 35 andra barn. Med er har ni fyra eller fler ledare som ansvarar för er och följer med er under hela dagen. Det är också de som ser till att alla mår bra, och de kommer göra allt för att lösa eventuella problem och bekymmer under lägertiden.

Utöver ledarna, finns det fler än 50 funktionärer på omr¨ådet, vissa har varit med på lägret i 50 år. Vissa utbildar och hjälper ledarna, vissa lagar mat eller spelar musik och vissa arbetar i lägrets egna sjukvård.

Ansök som lägerbarn här

Vem kan komma som lägerbarn på Hällevikslägret?

Lägret är ett s.k. breddläger, vilket innebär att alla kan söka lägerplats. Förkunskaper eller föreningstillhörighet behövs inte. Till barngymnastiklägret är alla barn som är mellan 9 och 13 år välkomna.

Hällevikslägret tar emot barn från hela landet, men de flesta brukar komma från Blekinge med omnejd. Många barn trivs så bra på lägret att de kommer tillbaka flera år.

Ofta finns det även barn från andra länder som kommer som lägerbarn. De flesta av våra ledare kan mycket bra engelska, även om det inte alltid går att översätta allt.

Det kan vara bra att ha viss erfarenhet av att sova hemifrån, innan barnet kommer hit. Även om vi har mycket erfarenhet av hemlängtan och att få barnen att känna sig trygga, är det en stor omställning från vardagslivet.


Vad kostar det att komma till lägret?

Lägeravgifter för barn från Blekinge är reducerad jämfört med barn från övriga orter. I vissa kommuner i Blekinge lämnas dessutom ett bidrag till avgifterna. Fråga fritidskontoret eller socialkontoret för mer info!

Du hittar exakta kostnader och mer information här.