Sommarjobba som lägerledare

Hällevikslägret är en av väldigt få liknande organisationer i Sverige. Varje år – sedan 1928 – har över 300 barn spenderat några sommarveckor där och många återkommer år efter år! Alla barn är välkomna och varje år blir det mer och mer populärt.

Kom och sommarjobba som den viktigaste delen av lägret: lägerledare!

Snabbinfo om Hällevikslägret 2023 för ledare

Vem kan bli ledare?

Minst 18 år gammal (16-17 om man genomfört Gymnastikförbundets baskurs eller motsvarande)

När är lägret?

ons 28 juni – sön 16 juli 2023

Vad får jag?

Mat och boende ingår, även 1000 kronor i arvode. Utöver det obegränsat med sol, bad och vänskap!

VARFÖR JOBBA PÅ LÄGER I SOMMAR?

Med barnen – nästan 24 timmar om dygnet – bor våra fantastiska ledare!

Det är du som ledare som ser till att barnen kommer upp på morgonen, leder dem under dagarna och tröstar dem om något händer. Att sommarjobba eller snarare volontärarbeta som ledare på Hällevikslägret är enormt lärorikt, en merit och ett minne för livet!

Varje sommar behövs 40 ledarvolontärer (ersättning för hela lägertiden utgår i form av ett arvode på 1000 sek) varav ungefär 20 platser är tillgängliga för nya ansökningar – resten är ledare som varit på lägret förr, många av de i flera år!

Framförallt skapas en otrolig gemenskap mellan alla vi som jobbar på lägret, och många förblir vänner under resten av året också.

”Det är en fantastisk chans för att få lära nya människor, få uppleva nya saker i en otrolig miljö. Det är på alla sätt en fantastisk lärande paus från vardagen.”

KAROLINA FRIBERG, ledare i 7 år

”Lägret är en otrolig upplevelse och en utmaning för den som vågar ta den.
Det är grymt kul att vara med barnen och se hur de utvecklas tillsammans under två veckor.

Sen är det det guldstunder då solen ligger lågt över lägergatan och man bara sitter och pratar med dem om vad som helst vid ett av borden utanför logen.”

PAUL KARLSSON, ledare i 5 år

”Man lär känna sig själv; vad man klarar och inte klarar av och hur man agerar i stressiga situationer. Jag stöter på nya utmaningar varje år, och eftersom man ofta får ta hjälp av andra ledare och instruktörer för att lösa dessa lär man sig något nytt varje gång.


Plus att man får en årsförbrukning av sol på tre veckor!”

MARTIN KRISELL, ledare i 11 år

VILL DU VETA MER OM LIVET PÅ LÄGRET?

Kolla in våra filmer från somrarna på lägret.

VISST LÅTER DET BRA? ANSÖK NU!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan. Anmälan är inte bindande. Det går jättebra att använda formuläret om du vill fråga någonting innan du ansöker!

(Kan du inte se formuläret nedan? Klicka här!)