Bli lägerledare i sommar!

Hällevikslägret är en av väldigt få liknande organisationer i Sverige. Varje år – sedan 1928 – har över 300 barn spenderat några sommarveckor där och många återkommer år efter år! Alla barn är välkomna och varje år blir det mer och mer populärt.

Med barnen – nästan 24 timmar om dygnet – bor våra fantastiska ledare!

Det är du som ledare som ser till att barnen kommer upp på morgonen, leder dem under dagarna och tröstar dem om något händer. Att sommarjobba eller snarare volontärarbeta som ledare på Hällevikslägret är enormt lärorikt, en merit och ett minne för livet!

Snabbinfo

Ledare på Hällevikslägret

Vem kan bli ledare?

Du som är minst 18 år gammal (från 16 år om man genomfört Gymnastikförbundets baskurs eller motsvarande) kan söka som ledare. Du bör också tycka om att arbeta tillsammans med andra, och att spendera mycket tid utomhus.

När är lägret?

ons 28 juni – sön 16 juli 2023 jobbar du som ledare. De första dagarna är en ledarkurs, innan barnen kommer.

Vad får du?

Mat och boende ingår, en 5-dagar ledarskapsutbildning, 1000 kronor i arvode, samt reseersättning. Utöver det obegränsat med sol, bad och vänskap!

VARFÖR VARA LEDARE PÅ LÄGER I SOMMAR?

Som ledare får du en mycket bra och nyttig praktik från praktiskt arbete med barn och ledarkamrater, som som ofta är en stark merit vid framtida jobbsökande. Lägervistelsen ger också mycket annat, som kanske är svårt att värdera i pengar (erfarenhet och praktik, kamratskap och social samvaro, frisk luft, liksom sol och bad och självfallet många, fina sommarminnen). 

Många ledare kommer tillbaks till lägret år efter år – en del har stannat kvar i decennier som funktionärer och instruktörer m m.

Varje sommar behövs 40 ledarvolontärer (ersättning för hela lägertiden utgår i form av ett arvode på 1000 sek) varav ungefär hälften av platserna är tillgängliga för nya ledare – resten är ledare som varit på lägret förr, många av de i flera år!

Framförallt skapas en otrolig gemenskap mellan alla vi som jobbar på lägret, och många förblir vänner under resten av året också.

Vem är du?

Ett grundkrav för att få komma som ledare till Hällevikslägret är att du bör vara minst 18 år (eller från 16 år om du har ledarskapserfarenhet och utbildning, t ex. Gymnastikförbundets baskurs eller motsvarande).

Givetvis bör du vara intresserad av barn, gymnastik, idrott, lek, bad och simning. Det är ett plus om Du har arbetat med barn tidigare.

Är Du verksam inom en idrottsförening eller inom barnverksamhet, så är detta självfallet en bra merit. Detsamma gäller om Du går på utbildning, som är inriktad på arbete med barn och ungdomar. Är du klar med sådan utbildning, så är det naturligtvis än bättre.

Av brandsäkerhetsskäl m.fl. är rökning nära nog totalt förbjuden på lägret. Vi ser helst att ledare och övriga funktionärer är rökfria.

”Det är en fantastisk chans för att få lära nya människor, få uppleva nya saker i en otrolig miljö. Det är på alla sätt en fantastisk lärande paus från vardagen.”

KAROLINA FRIBERG, ledare i 7 år

”Lägret är en otrolig upplevelse och en utmaning för den som vågar ta den.
Det är grymt kul att vara med barnen och se hur de utvecklas tillsammans under två veckor.

Sen är det det guldstunder då solen ligger lågt över lägergatan och man bara sitter och pratar med dem om vad som helst vid ett av borden utanför logen.”

PAUL KARLSSON, ledare i 5 år

”Man lär känna sig själv; vad man klarar och inte klarar av och hur man agerar i stressiga situationer. Jag stöter på nya utmaningar varje år, och eftersom man ofta får ta hjälp av andra ledare och instruktörer för att lösa dessa lär man sig något nytt varje gång.


Plus att man får en årsförbrukning av sol på tre veckor!”

MARTIN KRISELL, ledare i 11 år

VILL DU VETA MER OM LIVET PÅ LÄGRET?

Kolla in våra filmer från somrarna på lägret.

Ansök så här:

Ansökan sker löpande, dvs så länge det finns platser kvar kan du söka. Du ansöker genom att skicka ett mail till ledare@hallevikslagret.se. Det går även bra att använda den mailadressen om du har frågor eller funderingar.

I mailet skriver du:

  • Namn
  • Födelsedatum
  • Lite om vem du är, och varför du tror du skulle passa som ledare på Hällevikslägret.

Vi återkommer så snabbt vi kan, med eventuellt ytterligare frågor och information.